Diskusi Duha 18 Mei 2018

Diskusi Duha pada kali ini telah disampaikan oleh Dr Muhammad Widus Sempo, Timbalan Pengarah Institut Sains Islam dengan tajuk "Puasa: Perspektif Sejarah dan Sains". Diskusi ini dihadiri oleh kakitangan dan juga pelajar USIM. Diskusi yang disampaikan membincangkan tentang konsep puasa dari konteks haiwan,puasa dalam konteks pelbagai agama serta kaum. Sebagai contoh, di Mexico, ada juga yang berpuasa mengikut hari perayaan yang penting.  Diharap semua pendengar dapat mengambil manfaat daripada ilmu yang disampaikan.