Diskusi Duha 20 April 2018

Diskusi Duha pada kali ini telah disampaikan oleh En. Muhammad Nazir bin Mohammed Khalid, Timbalan Dekan(Pembangunan Pelajar dan Sumber), Universiti Selangor dengan tajuk "Al-Quran dan STEM". Diskusi ini dihadiri oleh kakitangan dan juga pelajar USIM. Diskusi yang disampaikan membincangkan tentang kaitan Al-Quran dengan Sains, Teknologi, Kejuruteraan dan juga Matematik. Beliau menceritakan tentang kaitan dengan alam, atau dalam erti kata lain dengan ciptaan Allah. Ilmu Allah itu luas, tetapi akal kita terbatas. Diharap semua pendengar dapat mengambil manfaat daripada ilmu yang disampaikan.